CMATI

Vostede está en:
|
|
|
Compartir

Charrela (Perdix perdix)

Descrición

Tamaño de pomba. Os adultos presentan cara, garganta e partes superiores das ás de cor arroibada. O pescozo e o peito, de cor agrisada. A parte dorsal do corpo, acastañada. As partes ventrais son brancas, cos costados con manchas de cor arroibada e unha notoria mancha castaña en forma de ferradura (apenas evidente nas femias). Patas amarelas.

Reprodución

A comezos de maio fai o niño nunha pequena depresión do chan, entre a vexetación da matogueira. Incuban 12-14 ovos amarelados. Os polos xa poden camiñar ás poucas horas de eclosionar.

Alimentación

Comen sementes, bagas, follas, insectos, miñocas e outros invertebrados.

Hábitat

Prefire as matogueiras de altitude formadas por uceiras, carriceiras, xestas e toxos. Porén, en inverno adoita baixar cara aos terreos de labranza.

Distribución

Renegadas ás áreas de montaña da parte sueste do noso país.

Esatdo de conservación

Moi ameazada nas súas zonas de cría por caza indiscriminada e por contaminación xenética con individuos procedentes de soltas de granxas. Tamén moi afectada por alteracións no seu hábitat, como incendios, plantacións forestais, sobrepastoreo...

Categoría de conservación

Vulnerábel.

Nome común Charrela Nome científico Perdix perdix Clase Aves Familia Phasianidae

Documento/s relacionados
Subir